Friday, April 30, 2010

CELIK AKAL

hari ni memang bad day sy o. memang banyak yang buat sy stress.
tapi bila sa jalan jalan di blog kawan sy...sy dapat celik akal.
kebetulan, dia pun ada post pasal stress2 ni.
memang betul semua orang ada stress kan.
jadi kita mesti pandai mo control diri dan kasi lega diri sendiri.
dan hari ni sy ada buat juga macam macam cara mo kasi lega diri sy.
sy teriak satorang..nda jua jadi. doa...ada.
tapi sy ni jenis kalo yang ada masalah memang nda dapat kasi tinggal tu masalah telampau cepat. pastu sy try tidur mo kasi lupa semua.
tapi ntah sepa la ni yang bengong betul ni balik balik misscall.
kalo sy ada kredit mo ja sy call cakap jan kacau lagi. adoiii...
pastu sy tengok movie....tapi sy masih jua ingat tu problem.
sy ingat cakap kawan sy satorang ni...kalo dia ada problem...
dia tidur pastu bangun dia nda fikir lagi pasal tu problem dia.
sy mo da'a macam tu o. pastu bila jalan jalan d blog bespren sy..
sy tenampak post dia. cakap pasal stress2 ni.
bezanya..kawan sy banyak cakap pasal mo kasi rasional pikiran daripada sy...
banyak cakap pasal frust pasal ni benda.
kalo la sy boleh pikir macam dia.
tapi sy dapat celik akal. bukan semua orang setiap saat ada untuk kita.
kadang kadang kita hanya ada diri sendiri. sy mo betul pikiran sa macam tu o. bezanya...sy ni neurotic lebih. hehe...problem lagi.
sudahlah ambi kaunseling..macam mana o mo jadi kaunselor kalo pikiran pun sempit. betul kan. satu benda lagi sa blajar..
.teda guna mo susah hati telampau.
dan kita tidak dapat sentiasa bergantung sama orang lain.
true! oh God, sy mo jadi rasional macam tu. skarang, sy mo ok sudah ni.
memang macam malas mo pikir problem kan.
kadang kadang, kita hanya ada diri sendiri. MySpace
Related Posts with Thumbnails