Sunday, May 2, 2010

~HAPPY SUNDAY~

happy sunday!! MySpace

every sunday kan mesti sy ingat di rumah oo. sy rindu betul ni. kalo di rumah, sunday tu hari paling syok la kunun. abis, kami boleh jalan2 sama mama...semua adik2 pun ada di rumah kan time tu. kecuali little bro sy c as yang keja di kk dia jarang la balik rumah. bila dia balik tambah syok ni. bro sy satorang lagi, c indit yang tinggal d hostel skolah pun, kalo dia nda balik rumah,
kami bejumpa di pekan.

kalo di rumah, pagi sunday tu awal lagi suma sudah bangun. kalo mama bangun suma trus kana kasi bangun. kalo masih pura2 tidur kana ugut nda kana bawa p church. hehe...bapa paling lambat bangun.
susah betul ni mo kasi bangun bapa.MySpace
kadang2 dia sudah bangun..tapi lambat2 lagi. mama pun kadang2 lambat bangun la. bila mama bangun lambat, sy orang kedua yang kana harap mo kasi bangun suma orang di rumah. tapi kadang2 sy pun pura2 lambat bangun sebab malas mo bangun. tapi tepaksa juga bangun sebab takut kana marah. hehe....

bapa, kalo dia sudah bangun, dia nyanyi2 lagi...pusing2 rumah lagi...p tandas...mandi...adooiii lambat betul bapa. tapi kalo pasal keja dia, cepat ni. kalo sunday dia jadi lambat. malas p church lang mama sy.

kalo mama sy...dia bangun ja trus siap ni. hehe nda la macam tu cepat.
tapi nda lambat cam bapa sa.
bila mama sudah siap, dia slalu ikat rambut cheche.
sebab sy pandai marah kalo ikat rambut cheche
sebab cheche ogura. sy kapanas ni. eee jat ne sy...
walau pa pun..mama manusia paling sabar di dunia kan.
im so lucky having my mom!MySpace

hehe...adik2 pla..besanya kami adik beradik tinggal 5 lagi di rumah. semua girls. kiding, manda, diudiu, cheche sama sy. ba, apa tidak tambah pening ni.
bapa satorang lagi laki di rumah. cian jua la dia teda kawan.
ngehehhehe.... MySpace
yang little sisters sy ni pun suma kira sudah besar la. yang dua paling kici..diudiu, tahun 2, sama cheche baru 5 tahun..nda susah mo urus. tapi kalo pasal baju mo p church sy yang tukang kasi pakai dorang baju.tapi sy rasa bertuah sebab nda susah mo urus adik2 sy...dorang pakai ja apa yang ada. tapi mo jua kunun comel2. gitu la budak2 kan.
tapi kadang2 sy kapanas ni abis pandai2 p ambi lipgloss sy.
(tapi bila sendiri2 macam ni rindu pla ingat).MySpace

pas abis misa, besanya mama ada meeting sama kawan2 dia. adik pempuan sy, c kiding ikut penguatan. manda ikut PPA. diudiu sama cheche ikut sunday school. bapa jalan p jumpa kawan2...tinggal sy satorang lagi duduk2 di kantin church tunggu dorang. sy nda mo ikut bapa sy. borink. hehe tapi besanya, diudiu sama cheche nda lama. bila dorang sudah abis, sy bawa dorang jalan2, lepak2 di pekan. ice cool slalu jadi tempat lepak kami. di ice cool, orang banyak lepak sama kawan2, sama boipren atau gelpren...jarang ada lepak sama adik2 yang masih kici sana ice cool. tapi ni adik sy dua orang suka lepak sana. slalu mo minum milky tea. adoiii sy ingat2 masa sa kici2 nda tau lepak2 ni o.tapi ikut sepa jua dorang kan...hehehhe...yang penting nda ajar dorang buat yang jat2.
kadang2 ada jua tu boipren sy. kalo dia ada, sama2 la kami.
adik2 sy suka dia. MySpace

bila mama sudah abis meeting, mama bawa p makan. suruh call bapa sama indit. pastu kami ramai2 la makan. c as seja yang teda. kalo dia ada tambah syok ni. bila kumpul ramai2 macam tu...happy betul ni. lepas makan, kami balik rumah. indit stay di pekan lagi sama kawan2 dia... abis dia tinggal hostel kan. sampai rumah, kami suma rest. kumpul di ruang tamu, tengok tv... bapa besanya tidur.
patutlah dia gumuk. haha...macam sy nda gumuk. MySpace

waaaaa....syok betul o sunday. tapi... lama sudah sy nda balik kg. dari bulan december tahun lalu lagi. skarang sudah tahun 2010. mama sy cakap, manda tinggal hostel sudah sama2 c indit. jadi maksudnya di rumah tinggal sikit la.
MySpace

eeee...sy rindu betul o di rumah!!
sunday---> hari paling banyak kali sy ingat pasal rumah.

happy sunday... tapi sy sedih sebab rindu. MySpace
Related Posts with Thumbnails